Sveti dnevi božiča – koledar opravil do 25.12.2019

K O L E D A R O P R A V I L  Z A  Č I Š Č E N J E  S T A R E G A  I N

M A N I F E S T I R A N J E  N O V E G A

V tem času občutimo močne energije, odprejo se energetska vrata, trdno se zasidrajo angelske energije. Dobimo moč in sposobnost, da lahko opuščamo in odpuščamo staro, ter se pripravimo za manifestacijo naslednjega leta, si nekako načrtujemo in zaželimo potek prihajajočega leta. Angeli posujejo zemljo z zlatim prahom in nam omogočijo močnejše povezave. Vse to so dobro vedeli tudi naši predniki, verjeli so, da lahko od 21. decembra do 12. januarja ozdravijo in okrepijo svoje telo. Energetska vrata se odpirajo 21. decembra s keltskim praznikom Yulom. To je praznik luči. Sile v naravi počivajo, vse se usmerja navznoter in se pripravlja na novo rast. Simboli Yula so venčki iz smrečja, omela, svečke, zlati in rdeči okraski. Na ta dan naj bi postavili božično drevo, na vrata pa obesili venčke in zelenje. 21. decembra se začne zima in takrat je najdaljša noč v letu. Zimski solsticij je bil za ljudi, povezane z ritmi narave, zmeraj mističen trenutek. To je dan preobratov, ključni trenutek za začetek novega ciklusa. Trenutek zmage svetlobe nad temo. To je  trenutek, ko se zavedamo pomena luči, svetlobe, zunanje in notranje toplote, pa tudi pomena teme − saj je tudi ta del narave in njenega ritma! Podoživimo to noč in simbolično počastimo temo. Tudi 12 dni božiča se začne 21. decembra, saj se takrat odprejo zvezdna vrata. Že pred keltskim obdobjem so bili dnevi med 25. decembrom in 6. januarjem nekaj posebnega. Ta čas predstavlja razliko med Luninim letom (354 dni) in Sončevim (365) letom. To je 11 dni, v prestopnih letih pa 12 dni. To so bili dnevi, posvečeni bogovom, to je bil čas intenzivnega zdravljenja in ozaveščanja. To je bil čas, ko je bilo človeštvo sposobno doživeti skupno zavest z višjimi svetovi. Veliko navad, običajev in ritualov še danes ustvarja nezaveden odmev teh 12 svetih dni. Kakovost 12. prihajajočih svetih dni je

bila napoved 12. mesecev. V času svetih noči deluje na naše svetove moč 12 zodiakalnih znamenj – astroloških znakov, le znamenje tehtnice vpliva na dve izmed teh noči. Moč zodiakalnega znamenja se začne popoldne ob treh in traja celo noč do naslednjega popoldneva, ko se zamenja astrološki znak. V teh nočeh k nam pritekajo velikanske količine kozmične energije, ki nas očistijo in prerodijo.

20. DECEMBER

Fizično in energetsko čiščenje doma, znebimo se vse nepotrebne navlake. Zvečer prižgemo svečo.

21. DECEMBER

Lotimo se čiščenja čustvene navlake, ki se je vtisnila v našo podzavest.

Sporočilo: Imamo možnost neobičajnih izbir, zaupajmo sebi. Poznavanje sebe je ključ do psihološke in duhovne celovitosti. Budimo notranjega otroka v sebi.

Zapišemo vse, kar si želimo opustiti in kar želimo odpustiti. Vse, kar so prizadejali našemu notranjemu otroku.

22. DECEMBER

Letos je 22.december dan zimskega solsticija, mističen trenutek, dan zmage svetlobe znad temo. To je praznik keltskega boga Jula, ki ga pozneje prevzame krščanstvo in ga praznuje kot božič. Na praznik Jula, najdaljšo noč v letu, boginja rodi sončnega boga, mi pa praznujemo novo rojstvo Sonca. Vrnjena luč zaključi cikel življenja, smrti in ponovnega rojstva. Predniki so prižigali kresove, postavljali božična drevesca in krasili vhode z

  • belo omelo in bršljanom. V tem času se začnemo intenzivneje zavedati svoje
  • povezanosti z energijami, ki so del nas. Okrasimo dom, prižgemo veliko svečo, ki
  • simbolizira zmago svetlobe nad temo.
  • Zapišemo vse, kar si želimo opustiti in odpustiti.
  • Začnemo zdraviti svoj nezavedni um in čistiti mentalno navlako.

23. DECEMBER

Sporočilo: V nas je moč za uresničitev vsega, kar si želimo. Izboljšajmo komunikacijo in okrepimo voljo.

Razmislite, kaj bi lahko izboljšali v svoji komunikaciji, kaj vse bi radi povedali, pa nismo, razmislimo o besedah, za katere nam je žal, razmislimo o besedah, ki so jih drugi izrekli nam, odpustimo jim.

Svete decembrske noči – od 24. decembra do 6. januarja, najintenzivneje med 15. in 3. uro zjutraj naslednjega dne.

24. DECEMBER – dan v znamenju ovna, prvi večer intenzivnega zdravljenja. energija ovna vlada glavi, obrazu in zgornji čeljusti. počivajte, privoščite si več spanja, negujte glavo in obraz.

Sporočilo: Prisluhnite svoji intuiciji in spoznanju, da obstajajo različne poti do znanja.

Sprejmite navdih in ga spremenite v dejanje.

Razmislite o svojih skrivnostih, zakaj ne zaupate intuiciji, modrosti in domišljiji,

razmislite o svojih podzavestnih strahovih, zakaj ne najdete miru v sebi.

25. DECEMBER − dan v znamenju bika. Energija bika vlada vratu, grlu, požiralniku in ušesom. Bodite zmerni v prehrani, pijte veliko vode.

Sporočilo: Prepoznajte, častite in slavite bogastvo čutov notranje ženske, častite svojo žensko stran, tako ženske kot moški.

Razmislite o odnosu s svojo mamo, kaj vas je bolelo, kaj bi lahko v tem odnosu izboljšali, razmislite o idealni mami in o idealnem odnosu z njo, razmislite o svoji notranji ženski. Na list zapišite vse svoje občutke glede mame, dobre in slabe. List zažgite in se osvobodite.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?