Teden od 09.08.do 16.08.2021

Smo v novem tednu,  v novem lunarnem mesecu, v ciklu rastoče Lune.

Tokratna mlada Luna se povezuje z močnimi energijami, z aktivacijo portala 8/8, ko se odpirajo levja vrata.Smo v času izredno močnih in transformativnih energij. Odpiranje levjih vrat sovpada z dvigovanjem najsvetlejše zvezde Sirius, trenutek, ko Sirius vzide pred Soncem. Poimenovana je tudi pasja zvezde – Canis Major ali Veliki Pes.Najsvetlejša med zvezdami, je 2 krat večja kot Sonce. Vsak pogled nanjo pričara neko mističnost, tako kot jo človeku tudi pradavnine. V starem Egiptu v nočnem in jutranjem nebu nam prinese posebno občutenje, očaranost, podobno so jo dojemali že v pradavni – mistično. V strem Egiptu so jo povezovali z začetkom poplav Nila in posledično s plodnostjo, rodovitnostjo in bogato letino. Starim Grkom je označevala začetek «Pasjih dni«, vrhunec poletja, na južni polobli pa je bila v veliko pomoč morje plovcem.V tem tednu bo Luna prehajala od znamenja leva do znamenja škorpijona, v katerem bo tudi v nedeljo sestavila prvi krajec. Najpomembnejše astrološko dogajanje, pa bo tokrat prehod Merkurja v novo znamenje, v znamenje device. Tukaj se Merkur odlično počuti, po astrološki terminologiji je tukaj v domu in na višini. Tukaj je najbolj bister, preudaren, prizemljen, analitičen, …Kje je vaš Merkur? Kako se bo povezoval s tokratnim tranzitnim Merkurje? Odlično, če je v zemeljskih in vodnih znamenjih.

PONEDELJEK – Nov cikel Lune nam prinaša priložnosti za nove začetke, ideje, načrtovanja. Dobro smo podprti s kozmičnimi energijami, imamo priložnosti predvsem za spreminjanje, transformiranje in opuščanje starega, da bi lahko zgradili nekaj novega. Danes nas pri tem zagotovo podpira Merkur, a bodimo previdni, izogibajmo se velikopoteznosti, pa če nas bo še kako spodbujala k temu opozicija Jupitra in Lune. Malce odložimo, premislimo, počakajmo in se nato odločimo.

TOREK –  Delovna in rastoča Luna v devici je odlična podpora, zato zavihajmo rokave. Luni dane stojita ob strani Mars in Utan, prvi z zadostno energijo in intuicijo, drugi z novimi idejami in odkritji. Malce nam pri tem lahko ponagaja opozicija med Venero in Neptunom, nekako izgubljamo tla pod nogami kar se tiče odnosov, financ in lastne vrednosti, še posebej so izpostavljeni vsi, ki jim v karti prevladujejo energije znamenja bika in tehtnice, saj jim vlada Venera.

SREDA – Pričakujemo malce zmeden, na trenutke romantičen čas, ko bomo plavali nad oblaki in fantazirali, po zaslugi aflikcij Merkurja z Neptunom in Lune z Jupitrom. Dopoldan bo veliko dogovarjan, usklajevanj, a bomo težko prišli do zaključkov, še bolje odložimo finale za kdaj drugič. Popoldan začenja prelep aspekt Venere in Lune, ki nam prinese vsak malce romantike, veselja nad življenjem, predvsem za zemeljska znamenja. Mi pa zaključi dan in večer v pričakovanju prehoda Merkurja v znamenje device, ki se dovrši nekaj minut po polnoči.

ČETRTEK –  Četrtek bo odličen dan, pri čemer nas podpira Venera v trigonu s Plutonom. Čeprav razlagamo vpliv Plutona s prizvokom malefičnosti, pa ga Venera lepo sprejema, še več, obožuje ga. Saj poznate zgodbo o nesmrtni ljubezni prelepe Perzefone in vladarja podzemlja Hada. Budila nam bosta močna čustva, čutnost, strast. Ste pripravljeni? A da se ne bomo predajali zgolj čustvom in strastem, poskrbi popoldanski aspekt Lune in Saturna – prinese preudarnost, strukturo, red in odgovornost.

PETEK –  Luna v tehtnici vztrajno raste proti nedeljskemu prvemu kvadratu. Zagotovo občutite močan dvig energije, pri tem nam dobro služi tudi celodnevni harmonični aspekt med Soncem in Luno. Lepo smo usklajeni v sebi, vemo kaj hočemo, občutimo skladnost med zavednim in nezavednim delom svoje biti. Odlično, če imamo takšen aspekt v rojstni karti, a tudi če imamo težaven aspekt, nam bo danes lažje, se malce omili njegovo delovanje. Proti večeru s lahko v nas prebudijo strahovi, nemoč, ki jo zaznamo kot višjo silo. Odličen bi bil samoten sprehod ob vodi, obisk savne ali trenutki samim s seboj, morda v meditaciji. Poiščite si svoj način meditiranja, tudi bolščanje v strop, v poltemi je lahko odlična meditacija, povezovanje s samim seboj.

SOBOTA –  Danes navsezgodaj Luna prestopi v znamenje škorpijona, kjer se počuti slabo, tukaj je v znamenju svojega pada z višine ali dna. Zanjo so to premočna čustva in strasti, preveč je vztrajnosti in manjka prilagodljivosti. Luna vedno opisuje naše emocije in je povezana z elementom vode, kar prinaša nihanja, spremenljivost.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?