TEDENSKI ASTROLOŠKI PREGLED ALI LUNIN PLES OD

TEDENSKI ASTROLOŠKI PREGLED ALI LUNIN PLES OD

28.02. DO 06.03.2022

Kakšni časi, iz ene krize v drugo krizo, komaj dohajamo. 

Mundana astrologinja – astrologija, ki raziskujejo, predvidevajo in tolmačijo svetovne dogodke nam lahko razloži trenutno situacijo.

Že pravi podvig je dobiti pravo karto Ukrajine, variacij je veliko.  A vse kaže, da sta glavna sprožilca tranzitni Pluton, ki je na ascendentu karte Ukrajine in zadnji Lunin mrk v novembru 2021 na 27. bika, ki je tvoril konjunkcijo z vrhom IC – tudi hiša zaključevanj in hkrati delal opozicijo na MC – točka statusa karte Ukrajine, ter kvadriral Venero, Merkurja in Jupitra v levu v rojstni karti Ukrajine.

V tem tednu, natančneje v četrtek bomo imeli povezavo Marsa in Plutona v kozorogu v bližini ascendenta karte Ukrajine.

Pričakujemo tudi povezavo Jupitra in Neptuna v ribah v aprilu, ki naj bi bila planeta, ki prinašata vojne in spopade, a zagotovo sejeta veliko nejasnosti. Prav njuna povezava v preteklosti je že botrovala številnim sporom. bo kakšen zgodovinar to bolje raziskal.

A naj ostane pri tem, bliže mi je osebna astrologija in njeni vplivi na posameznika.

V prihajajočem tednu bomo imeli veliko zanimivega astrološkega dogajanja, naj omenim le najpomembnejše – mlada Luna v sredo, zanimiva povezava Venere, Marsa in Plutona v kozorogu v četrtek, letno srečanje Sonca in Jupitra v soboto in v nedeljo prestop Venere in Marsa v znamenje vodnarja.

PONEDELJEK – 28.02.2022 – Dokaj mirno dopoldne, saj upadajoča Luna v vodnarju sestavi prvi aspekt šele po 14. uri – prvo naporen aspekt z Uranom, pozno zvečer pozitiven aspekt z Merkurjem, nam pa se obeta nemirno, presenečenj in nestrpnosti polno popoldne. Nevarnosti v prometu, kvar aparatur in veliko stresa.

TOREK – 01.03.2022 – Luna se že navsezgodaj poveže z vladarjem Saturnom, kar nam omogoča celodnevno zbranost, dobro osredotočenost na cilje in uspešnost. Morda še zadnja priložnost za zaključke pred jutrišnjo mlado luno v ribah.

SREDA – 02.03.2022 – Poleg večerne mlade lune imamo v tem dnevu tudi dva planetarna aspekta – zjutraj se Sonce harmonično poveže z Uranom, popoldan še Merkur in Saturn v vodnarju – v ospredje stopijo energije vodnarja – potreba svobode, drugačnosti, originalnosti, pa tudi zavedanje o vsem tem na nivoju družbe, skupnosti, …Zanimivo bo videti kaj nam prinaša mlada luna v ribah v teh okoliščinah – nam bo postregla z iluzijo ali upanjem na boljše čase.

ČETRETEK – 03.03.2022 – Pred nami je zanimiv dan, energijsko zelo močan, morda premočan – navsezgodaj se povežeta Pluton in Mars v kozorogu, kasneje se jima pridruži še Venera in ker vemo, da ima Ukrajina ascendent v bližini teh stopinj, lahko le upamo na dobre poteke. Luna v ribah bo imela ta dan pozitivne povezave – prvo z Neptunom – bomo presegli iluzijo, pozno zvečer s karmičnim trojčkom v kozorogu – s Plutonom, Venero in Marsom – nam ta povezava končno prinese odrešujoče informacije in dejanja?

PETEK – 04.03.2022 – Poleg zgodnjega prestopa Lune v ovna nimamo drugih aspektov Lune in planetarnih aspektov.  A bo vseeno več načrtovanja, zagona in energije.

SOBOTA – 05.03.2022 – Danes bo letno srečanje Sonca v ribah  z vladarjem Jupitrom – prijetne energije, povrne se upanje in optimizem, upam, da tudi na  mundanem nivoju. Luna šele popoldan naredi prvi aspekt s Saturnom, kar nam prinese sposobnost za dobro načrtovanje in vztrajanje. Kasneje zvečer nam harmonična povezava Lune in Merkurja podari nove ideje, izzive ali rešitve.

NEDELJA – 06.03.2022 – Pred nami je dinamično in energetsko naporno jutro – Luna v kvadratu s Plutonom ne pozna milosti – mi pa občutimo ujetost in nemoč. A se ne damo, ne glede na razplet vztrajamo. Nato sledi prestop Marsa in Vener v znamenje vodnarja. Skupaj prestopita eden za drugim in se povežete v novem znamenju – povezava Venera in Marsa je vedno opisana kot strast, povezava animaličnih energij moškega in ženskega principa, a tokrat le ne bo tako strastno in globoko, saj je znamenje vodnarja zračno znamenje, ki deluje na mentalnem, razumskem nivoju. Je pa po svoji naravi zelo dinamično, polno preobratov in sprememb. Po dopoldanskem prestopu Lune v znamenje bika sledi bolj umirjen čas, pa čeprav bosta Luno preizkušala Venera in Mars. In kako to izgleda? Kot, da čutni, uživaški in delovni dečvi s podeželja ponujamo futoristične ideje. A ona jih ne potrebuje, ona uživa v tem trenutku, tukaj in zdaj, zadovoljna s tem kar vidi in občuti.

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.