TEDENSKO DOGAJANJE – polna Luna in Venerin obrat

VSI NAŠI ODNOSI BODO NA PREPIHU in LUNIN PLES MED 13.12 in 19.12.2021

Vstopamo v tretji teden decembra, prazniki so pred vrati, nas pa zanima astrološko dogajanje za prihajajoče dneve. Ne bo prav veliko v tem tednu, tednu rastoče Lune.

Zgolj nekaj bo prestopov planetov v nova znamenja, polna Luna in Venerin obrat v retrogradno gibanje, ki ga doživimo vsakih 18 mesecev.

Venera je bila že v preteklem tednu izpostavljena zaradi usodne konjunkcije s Plutonom, tokratna retrogradnost jo bo za daljši čas zadržala v Plutonovi bližini. Kombinacija retrogradnosti, Venere in Plutona pa se ne sliši najbolje, je prenaporno za navadne zemljane, močne energije, ki jim je malokdo kos. Kaj lahko pričakujemo? Veliko starega, morda že pozabljenega bo privrelo na plan in se prebudilo – stare zamere, bolečina izigranih ljubezni, nasilja, manipulacij, …

A vsaka zgodba ima dve plati, retrogradna Venera nam lahko obudi neko staro ljubezen, morda se končno najdemo z njo, morda nam končno uspe zaživeti v ljubezenskem odnosu.

Poleg odnosom, Venera vlada tudi etiki in morali, osebnim vrednotam, financam in vrednotenju samega sebe ali lastni ceni. In zagotovo bo imela v povezavi s Plutonom v kardinalnem zemeljskem znamenju kozoroga tudi vplivi na naše finance in zavedanje o sebi. Oba, Venera in Pluton vladata financam, prva manjšim zneskom, osebnim financam, drugi Pluton večjim vrednostim, dediščinam, kreditom, …

PONEDELJEK  – Ognjena Luna v ovnu nas bo potiskala v dogajanja. Tokrat nam idej in energije zares ne bo primanjkovalo, saj vladar Lune dopoldan prestopil v ognjeno znamenje strelca – ogenj in Mars sta si blizu. Podobno bo z nami, še posebej, če gostimo ognjenega ali zračnega Marsa na prvih stopinjah. Za odločenost, zaupanje v sebe in jasnost odločitev bosta zaslužna Sonce in Luna v trigonu. V zgodnjem večeru zamenja znamenje še Merkur, prestopi v znamenje fokusiranega in ambicioznega kozoroga. Če morate o čem razmisliti ali odločiti, počakajte do večera, še bolje do naslednjega dne.

TOREK  – Ognjevita Luna nima miru, še predno se bomo prebudili v nov dan, bo sestavila dva dinamična in en harmoničen aspekt, katerih na srečo ne bomo prav močno občutili, nato pa se vse do 9.ure ostajala v prostem ali praznem teku, ko preide v znamenje bika. Odlično, najboljše zanjo in za nas – povrne se vztrajnost, realnost, pa tudi čutnost in empatija. Njen trigon z Merkurjem v kozorogu poskrbi za prave odločitve, jasne misli in dobre dogovore, z dolgoročnim učinkom. Dobro, a najbolje za zemeljska in vodna znamenja. Pa saj veste katera so?

SREDA – Še vedno imamo močno, rastočo Luno v biku, a jo dane slabita dva aspekta, dopoldan kvadrat s Saturnom – če si bomo še tako prizadevali za dogovor, iz tega ne bo nič, preveč trme in nedefiniranih strahov, ovir se pojavi. Na našo srečo, se kmalu pojavi nova ideja, priložnost, zasuk – nekaj popolnoma drugače, do pred kratkim še nedoumljivo, sledite in raziskujte, saj ste na pravi poti.

ČETRTEK – Kako pa danes? Zasanjano dopoldne, na katerega ne moremo in smemo prav veliko računati, Luno uspešno zavaja Neptun. Počakajmo na zgodnje popoldne, med 12. in 17. uro, ko nam bo šlo vse z lahkoto, pa naj bo to povezano s  financami, urejanjem doma ali nakupi – če še niste nakupi novoletnih daril, bo to pravšnji čas. Sledi umirjen večer, a malo pred 22.00 uro se povrnejo želje po druženju, zabavi, morda boste obujali stare čase na predpraznični čas, saj nam kaj več ne preostane.

PETEK – Luna in današnji dan v znamenju dvojčka naj bi bila igriva, družabna, zvedava in nagajiva, a kaj takšnega v današnjem dnevu težko pričakujemo. Če imamo v svoji astrološki karti veliko spremenljivega modusa, bomo občutili nemir že od zgodnjega jutra, pa vse do večera. Nato preobrat, povrneta se nam stabilnost in odgovornost, a globoko v sebi lahko občutimo nek strah, negotovost, brez vzroka, a nas hromi. Nič kaj prijetno za petkov večer. Pa še ohladilo se lahko.

SOBOTA – Luna in Neptun v kvadratu skozi celoten dan prinašata nejasnosti, nam preveč obljubljata in malo ali skoraj nič ne nudita. Tako se izogibajmo dogovorov, odločitev in velikih načrtovanj. Jutri bo slika in situacija povsem drugačna. Veliko nejasnosti nas bo pošteno begalo. Venera se ustavlja in se pripravlja na retrogradno pot, zato bodimo še posebej previdni v odnosih vseh vrst in v finančnih odločitvah.

NEDELJA – Današnji dan gosti kar dva pomembna astrološko astronomska dogodka – zgodaj zjutraj polno Luno v dvojčku, na 27. stopinji strelca. Polna Luna privede stvari do vrhunca in zaključka, lahko imamo že prve rezultate, zadnjega mrka, iz začetka meseca. Luno podpira Jupiter v trigonu, Sonce pa se nahaja na zanimivi stopinji, 27 strelca, kjer je center naše galaksije. A drugi dogodek je skoraj pomembnejši, po 18. mesecih se Venera obrača v retrogradno gibanje, nazadnje je bila retrogradna v maju 2020, v znamenju igrivih dvojčkov, tokrat v resnem in asketskem znamenju kozoroga. Povsem neke druge energije, adijo veselje in igrivost, pozdravljena odgovornost in hlad. Retrogradna bo do 28.januarja 2022, na senčni poti pa bo ostala vse do prvih dni marca 2022. Vsem tem času bo temeljito prevetrila naše odnose, predvsem ljubezenske – priložnosti za zaključevanje ali obujanje starih odnosov, nikakor pa ne za začenjanje novih. Lahko izboljšamo stare, dolgotrajne veze preko globokih sprememb, ob podpori Plutona, ki bo vseskozi v bližini Venere.

Približuje se zimski solsticij in obdobje svetih dni decembra, pomemben čas, ko opuščamo staro in manifestiramo novo. Obdobje se začenja s pripravami že 20.decembra.

Več informacij o delavnici – https://center-m.si/17-12-2021-astroloska-delavnica-in-sveti-dnevi-decembra/

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Tukaj se prijavite in izveste vse kar vas čaka v prihajajočem letu – https://center-m.si/izdelek/nakup-osebnega-astroloskega-posveta/

Imejte čudovit teden, če sem vam z zgornjimi namigi vsaj malo olajšala vsakdan, je moj namen dosežen – uporabna astrologija v vsak dom. Mojca