Veliki horoskop za leto 2018

HOROSKOP za SONČEVA ZNAMENJA v 2018

OVEN(21. 3.–20. 4.) Kardinalno, aktivno in ognjeno znamenje, ki mu vlada planet Mars. Oven je prvo znamenje zodiaka, znamenje vseh začetkov in pobud, znamenje, ki si upa odkrivati neznano in nepoznano. Osebe, rojene v tem znamenju, so pogumne, spontane, so večni bojevniki, polni optimizma. So samozavestni, usmerjeni v prihodnost, ne ukvarjajo se s čustvi in občutji, ker preprosto nimajo časa, saj gredo dalje, višje in najvišje.

 • Dinamično leto je pred vami, še posebej za rojene na zadnjih stopinjah ovna. Neprestano boste pod nekim pritiskom sprememb in naglih preobratov.  Dovolj boste imeli energije in notranje moči, največ v začetku januarja, ter v aprilu in prvi polovici maja.  V obdobju med 26. junijem in 28. avgustom bo vladar vašega Sonca retrograden, takrat bo malce manj navdušenja in moči, umirite se, odpočijte si, ukvarjajte se  s preteklostjo, zaupajte svojemu partnerju, saj vam bo v tem času v največjo pomoč. V začetku zime, od 15. novembra dalje pa ponovno pad energije, a ne skrbite, v drugem dnevu novega leta 2019 boste na svojem.

BIK(21. 4.–20. 5.) Zemeljsko, pasivno in fiksno znamenje, ki mu vlada Venera. Bikov značaj je veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Osebnostno so strpni, resni, odgovorni, a odločni ljudje, ki se zanašajo nase. Pri delu so vztrajni in marljivi, nič jim ni pretežko, saj vedo, da jih na koncu čaka nagrada. So največji uživači med vsemi znamenji zodiaka, uživajo v hrani in pijači ter v lepem in udobnem domu. V odnosih so zvesti in lojalni, zanesljivi in previdni.

 • Letošnje leto bo zelo aktivno za vas, saj je leto Venere, a hkrati planet Uran prestopi maja v vaše znamenje in prinese veliko novega. To bo leto, ko si boste prizadevali za izboljšanje samozavesti in samo podobe, leto, ko se boste veliko ukvarjali s financami. Najbolje vam bo šlo v prvi polovici aprila in v avgustu, čeprav vas bodo velike ideje gnale že v drugi polovici februarja, a raje počakajte. Dinamika dogajanja bo terjala svoj davek, a lahko preprečite, če si vzamete dovolj počitka in miru. Najtežje obdobje bo med 5. septembrom in 15. oktobrom, le lepi spomini na prijetne avgustovske počitnice vas bodo držali pokonci.

DVOJČKA(21. 5.–21. 6.) Prvo zračno znamenje, aktivno in spremenljivo, vlada mu Merkur. Pomembna značilnost tega znamenja je dvojnost. Osebe s Soncem, Luno ali drugimi osebnimi planeti v tem znamenju so zelo inteligentni, vedoželjni in učljivi, so spretni in po navadi počnejo več stvari hkrati, tako mentalno kot telesno. Njihove poudarjene lastnosti so radovednost, igrivost, duhovitost, izredna prilagodljivost, otroškost in spremenljivost.

 • Čustva niso ravno vaše področje, a v tem letu boste le zmogli malce več senzibilitete. V februarju in v zgodnji pomlad se boste umirili, se potopili v raziskovanje lastne duše, še več, kar na enkrat zunanji svet za vas kot, da ne obstaja, stopnjevalo se bo med  23. marcem in 14. aprilom.  Nagrada sledi v zgodnjem poletju, v času počitnic se boste veliko družili, prijateljevali, še več kot to,  boste zvezda poletja. Konec julija pa se ponovno umirite, kot da ste že preživeli poletje, se osamite, odličen čas za razmišljanje, poglabljanje v sebe, morda počitnice v robinzonski nameri.  V novembru in decembru, pa se vam ponuja priložnost, da zaključite posle, dokončate staro, že začeto delo.

RAK(22. 6.–22. 7.) Kardinalno, pasivno in vodno znamenje, vlada mu Luna. Čustvenost, ljubeznivost in skrb za druge so poglavitne njihove značilnosti, veliko se ukvarjajo s preteklostjo, s predniki in svojim poreklom. So zvesti in ljubeči, velikokrat tihi, ker ne želijo biti v ospredju. Imajo izredno sposobnost empatije. Ljudje s poudarjenim znamenjem raka so muhasti, čustveni in dojemljivi za vplive drugih. Občutljivost in ranljivost sta njihovi veliki slabosti, saj vse vzamejo zelo osebno.

 • Na partnerskem področju vas čakajo prijetni trenutki, če boste zmogli preko prve ovire, v pravem času in na pravi način. Za vse, ki še iščete svojo dušo dvojčico, vam bo letošnje poletje naklonjeno. Priložnosti imate v zadnji dekadi maja in prvi polovici junija, ko bo Venera planet ljubezni v vašem znamenju, poiščite in doživite najlepšo ljubezen v mesecu ljubezni. Poletje  bo za vas najbolj naporno, zaupajte si, cenite se, saj je prav pomanjkanje samozavesti vzrok vseh vaših težav. V jeseni bo veliko lažje, z lahkoto se boste izpostavili,  kos boste izzivom  in finančni rezultati bodo samo potrditev prave smeri in dobrega delovanja.

LEV (23. 7.–22. 8.) Ognjeno, aktivno in stalno znamenje, ki mu vlada Sonce.

So odločni, vztrajni, neodvisni in samozavestni, a le do takrat, ko so občudovani. Lev živi polno življenje, v njem tiči močna ustvarjalna in kreativna želja. Je odličen organizator, vodja in navdušenec. Je usmerjen vase, v lastne izzive in v nenehno dokazovanje. Levi so polni energije, življenje zajemajo na veliko, le najboljše je dovolj dobro zanje.

 • Na področju ljubezni se v prihajajočem letu od vas pričakuje veliko prilagajanja, čustvenih pretresov, najtežje bo v poletju, vse od maja do prve polovice avgusta. Vse kar morata  s partnerjem  dogovoriti, postaviti na novo ali spremeniti, storita v februarju. Izvorna družina vam bo vseskozi stala ob strani, začutili in zavedli se boste pomena korenin, genetike, še posebej na jesen. A takšno raziskovanje ni vedno najlažje, veliko starega, nepredelanega, potisnjenega v podzavest, se lahko prebudi.

DEVICA(23. 8.–22. 9.) Zemeljsko, pasivno in spremenljivo znamenje, vlada ji planet Merkur. Ljudje s poudarjenim znamenjem device so marljivi, skromni, delavni, iznajdljivi, a tudi muhasti, nervozni, bistri in preračunljivi. Preudarnost in zanesljivost sta njihovi poudarjeni lastnosti, velikokrat so preveč obzirni in premalo odločni. Nenehno iščejo nove načine in izboljšave. V partnerstvu so ljubeči in vdani, a zelo iskreni in realni

 • Leto začenjate polni optimizma, velikih idej in novih priložnosti, v marcu in aprilu, ter juliju in avgustu ne boste najbolj razumljeni, še bolj boste preučevali in iskali  nove rešitve. Le prava ljubezen je tista, ki vas razume in čuti brez besed. Za vse samske namig, v začetku pomladi  in v poznem  poletju lahko srečate ljubezen svojega življenja. V jeseni se boste veliko lažje posvetili delu, organizaciji in vodenju, občudovali bodo vaše sposobnosti in vam sledili.

TEHTNICA –(23. 9.–22. 10.) Kardinalno, aktivno in zračno znamenje, ki mu vlada Venera. Njena glavna značilnost je nenehna težnja k skladnosti in harmoniji, je večni mediator in ima izreden čut za estetiko. Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, so zelo družabni in prijetni, v nenehnem iskanju ravnovesja in stabilnosti z drugimi ljudmi, nenehno gradijo in izgrajujejo odnose. Izogibajo se sporom in konfliktom, vedno želijo ustreči obema stranema, pravičnost in pravica sta glavni vodili oseb s poudarjenim znamenjem tehtnice.

 • V začetku leta niste najbolj samozavestni, sami sebi ste največja ovira.
 • A za dežjem posije sonce, prej opisana težave so nek oddaljen, nepomemben spomin, vi pa polni novih idej in zamisli veselo v pomlad.
 • V maju je pravi čas za vas, močni v sebi in ob podpori partnerja  se lotite izzivov. Na jesen med 6. oktobrom in 16. novembrom  se ne podajajte v odkrivanje novega in  neznanega, posvetite se že obstoječemu, nadgradite in zaključite.

ŠKORPIJON(23. 10.–21. 11.) Stabilno, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Mars in Pluton. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so skrivnostni in zapleteni, polni strasti, čustev in intenzivnosti. Življenje doživljajo z neverjetno globino in s številnimi spremembami. Škorpijoni so polni ekstremov in energije, ki pa jo morajo znati nadzorovati in pravilno usmerjati. Ne poznajo srednje poti in mlačnosti.

 • Jupiter, največji benefik med planeti bo glavnino leta, 10 mesecev v vašem znamenju, zato ne skrbite. Odlično začenjate letošnje leto, že v samem začetku boste energetsko dobro opremljeni, karkoli vam pride nasproti boste zmogli. Še več, strastno se boste lotevali izzivov in jih razreševali. Od marca do sred maje boste imeli močan fokus, kot laserski žarek, vse bo usmerjeno h končnemu cilju, ki ga odločno dosežete.  V poletju si vzemite čas za sebe, se malce osamite ali distancirajte od dogajanja, naberite  si moči in zaključite začeto v prvi polovici leta. Romantika in  ljubezen pa vas obiščeta v zadnjem mesecu leta, ko bosta  Venera in Mars ustvarila strastno in hkrati romantično zgodbo.

STRELEC(22. 11.–20. 12.) Spremenljivo, pasivno in ognjeno znamenje. Strelci so navdušeni nad svetom, so neposredni, filozofski in večni optimisti, zazrti v prihodnost. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so nagnjeni k pretiravanju, podrobnosti jih ne zanimajo, na svet gledajo z vrha, tako ne vidijo podrobnosti. So veliki misleci in filozofi, odprti za nove ideje in spremembe. Ljudje s poudarjenim znamenjem strelca niso malenkostni, zanimajo jih duhovni izzivi, na življenje gledajo z velikim veseljem.

 • Končno ste si oddahnili od velikega bremena, nenehnih lekcij in postavljanja meja, Saturn je 20. decembra 2017 dokončno zapustil vaše znamenje. Optimizem, veselje do življenja in neizmerna radovednost se vračajo  na velika vrata. Najugodnejši mesec za ljubezen bo marec, ko se bosta arhetipsko povezovala v vašem znamenju Venera, vladarica ljubezni in odnosov in Mars vladar osnovne energije in seksualnosti.  Na zdravje pa le popazite, še posebej v jeseni, poskrbite za regeneracijo in čiščenje, krepite svoje telo s pomočjo vode.

KOZOROG  (21. 12.–19. 1.) Kardinalno, aktivno in zemeljsko znamenje, njihov vladar je bog časa Saturn. Za kozoroge čas ne obstaja, nikoli ni nič prehitro, pred časom ali površno. Ljudje s poudarjenim znamenjem kozoroga so resni, vzdržljivi, zanesljivi, ambiciozni, odločni in zelo tradicionalni. Kozorogi so kot zemeljsko znamenje zelo stvarni, pripravljeni so trdo delati, so izredno praktični in disciplinirani. Pot do cilja ali doseganje vrha jim uspeva zelo počasi, a zagotovo.

 • Odlično začenjate novo leto, močni, v znamenju svojega doma. Končno se lahko osredotočite na eno samo stvar, jo preučite in dopolnite do potankosti. Čas ni pomemben, šteje le popolnost. Nadejate se lahko napredovanj v karieri in ugodnih sprememb v domu. Ne odlašajte z dejanji, saj rezultate lahko pričakujete že v prvi tretjini leta, do sredine aprila.  Ljubezen je vaša šibka točka, a v mrzlem januarju je prijetno, če imaš koga, ki ti ogreje srce. Prave, strastne ljubezni pa so vam zapisane ob koncu marca in v aprilu. V tem letu ne zanemarite družine, prisluhnite družinskim članom in ne nastopajte s pozicij moči, avtoritativno, brez sposobnosti empatije.

VODNAR (20. 1.–18. 2.) Fiksno, pasivno in zračno znamenje, ki mu vladata Saturn in Uran. Vodnarje odlikuje objektiven pogled na svet, ki ni obremenjen s težo čustev. Poglavitna vrednota sta jim svoboda in neodvisnost. Vodnarji so večni idealisti, uporniki in humanisti, ki jih zanima proučevanje sveta, družbenih sistemov, ekologije in politike. So revolucionarji za vsako ceno, borci za pravico in znanilci novih trendov. Osebe s poudarjenimi lastnostmi vodnarja odlikuje prodoren, napreden in velikokrat genialen um.

 • Pred vami je pomembno leto, leto sprememb, ne toliko osebnih, kot družbenih, ko bo vaš vladar Uran zamenjal znamenje, iz ognjenega ovna prestopi v stvarnega bika. Nadejamo se lahko udejanjenja, materializacije idej, v vseh sferah družbe, predvsem v politiki in gospodarstvu.  Pri tem vas bo podpihoval Mars, ki bo v vašem znamenju med majem in novembrom. Čeprav ste samosvoji, neodvisni, se težko ujamete v mreže prave ljubezni, imate priložnost zanjo v drugi polovici januarja in v začetku februarja.  Svoje ideje in njihovo udejanjanje boste najlažje izpeljali v februarju, v aprilu in maju. Moči vam letos ne bo primanjkovalo, saj bo Mars v vašem znamenju zaradi retrogradnosti kar dvakrat, prvo v maju in nato še v septembru.

RIBI (19. 2.–20. 3.) Spremenljivo, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Jupiter in Neptun. So zadnje znamenje v zodiaku, ki je najbolj oddaljeno od zemeljske realnosti. Znamenje rib je nekako izgubljeno in utopljeno v globini lastnih čustev in čustev vseh predhodnih znamenj. Poglavitne značilnosti tega znamenja so sočutje, dobra intuicija, požrtvovalnost in omahljivost, na trenutke že izgubljenost. Primanjkuje jim realnosti.

 • Pa premaknite se že enkrat in udejanjite svoje sanje, univerzum vam  stoji ob strani, saj vas podpirata Jupiter in Saturn.  Ne zamujajte priložnosti. Letošnje leto vam je naklonjeno na področju ljubezni, ko se bosta Mars in Venera  povezovala preko celega leta z vašim Soncem. Na področju dela se lahko nadejate sprememb,  morda končno opazijo vaše potenciale, vi pa le ne bodite tako sramežljivi in skrivnostni. Pogovarjate se, izmenjujte svoje mnenja, poslušajte druge, pa bo življenje veliko lažje. Pa kakšno potovanje si privoščite v tem letu.
IMATE MORDA VPRAŠANJE ?