Priprava na porod – za naravnejši in  hitrejši porod z manj bolečin

Porod je popolnoma naravno stanje, je vrhunec in hkrati zaključek nosečnosti.
Porod sam je vrsta ponavljajočih se in naraščajočih krčenj maternice, z namenom, da se sprosti in razširi maternični vrat.

Bodoča mamica se lahko odloča med različnimi načini poroda in izbira lahko med različnimi oblikami podpore.

Ena izmed oblik podpore za varen in uspešen porod je tudi HIPNOZA in SAMOHIPNOZA. Oboje že dolgo poznamo doma in po svetu, pri nas so orali ledino v porodnišnicah že daljnega leta 1962.

Hipnoza nam odlično služi na porodu samem, pa tudi že v prvih mesecih nosečnosti, ko se z njeno pomočjo ob podpori vizualizacije lahko globoko sproščamo in tako lažje obvladujemo prve nosečniške. Tudi kasneje, v času po porodu, nam je hipnoza v veliko podporo pri kvalitetnem vzpostavljanju režima dojenja in sproščanja.

PRIJAVA NA OSEBNI POSVET OB PODPORI HIPNOZE

Tudi kasneje v življenju ji uporaba samohipnoza odlično služi, saj ji omogoča, da se v nekaj minutah globoko sprosti, fizično relaksira in okrepi za izzive življenja, ki jih v prvih letih po porodu zagotovo ni malo.

Kako poteka najino srečanje? Prvo se temeljito pogovoriva o vsem, kar vas zanima, o sami hipnozi in o  njeni uporabi na porodu. Nato sledi vstop v hipnotično stanje, preverjanje sposobnosti vizualizacije in  dosežene globine hipnotičnega stanja, ter podajanje sugestije za vstop v samohipnozo. Dodava tudi geslo, ki ga predhodno skupaj izbereva – beseda, gib, zvok, … Nato sledi še nekaj splošnih sugestij, ki okrepijo predhodno sugestijo in nežen izstop iz samohipnoze. Sam postopek traja do 45 minut. Priporoča se dva do tri obiske in seveda malce prakticiranja doma, da postane vstop v samohipnozo avtomatiziran.

Cena prvega obiska je 90 evrov, vsek naslednji obisk je 60 evrov, paket treh obiskov pa znaša 180 evrov.

Znanje samohipnoze ali sposobnost vstopanja v samohipnozo lahko uporabimo za različne namene, ne samo za porod – za manjše medicinske posege( v preteklosti, ko še niso poznali narkoze, je bila hipnoza edini anestetik), pri zobozdravniku, pri jemanju krvi ali povsod tam, kjer se počutimo nelagodno, preplašeno in negotovo, nas vstop v hipnotično stanje sprosti, vpliv strahov se zmanjša ali popolnoma izgine, zmanjšata se stres in tesnoba, telo je fizično bolj sproščeno in prekrvavljeno ter manj zakrčeno.

PRIJAVA NA OSEBNI POSVET OB PODPORI HIPNOZE

Dobra priprava na porod in na čas po njem so odločilni dejavniki za lažji, manj boleč in posledično krajši porod, saj se tudi porod, tako kot vse druge stvari začenja »v naš glavi«.

S pripravami lahko začnemo že pred zanositvijo, v začetku nosečnosti ali v zadnjem mesecu nosečnosti. Psihična trdnost in psihična priprava sta  poglavitna faktorja za krajši in manj boleč porod.

V hipnotično stanje lahko vstopajo s pomočjo določene sugestije, s pomočjo gesla za vstop v samohipnozo ali ob podpori avdio posnetka.

In še več, ko se bodoča mamica nauči postopka samohipnoze, lahko to orodje uporablja kjerkoli in kadarkoli, ne glede na težavo – v prvih mesecih obvladuje pojave jutranje slabosti, s pomočjo samohipnoze se sprošča – misli so jasnejše, fokus izrazitejši in lažje presega morebitne strahove povezane z nosečnostjo ali porodom.