VENERA GRE RETROGRADNO in prevetri vse naše odnose

RETROGRADNA VENERA in revizija vseh naših odnosov

Vsakih 18 mesecev se Venera, planet ljubezni, odnosov, lepote, financ, lastne vrednosti, etike in morale poda na vzratno ali retrogradno pot.

Letos, v mesecu decembru, natančneje 20. decembra, na 26. stopinji kozoroga in ostaja v tem »obrnjenem« gibanju vse do 29. januarja 2022, ko doseže 11. stopinjo kozoroga. A vpliv retrogradnosti traja vse dotlej, dokler ne preide senčne poti – med 11. in 26. stopinjo kozoroga. Na senčni poti bo tokrat do 02. marca 2022.

Nazadnje je bila Venera retrogradna 13.05.2020, na 21. stopinji dvojčka, vse do 25.06.2020, ko je dosegla 5. stopinjo dvojčka.

Naslednjič bo spet retrogradna v poletju 2023, natančneje 23.julija, na 28. stopinji leva in vse do 3. septembra, ko bo dosegla12. stopinjo leva.

KAKO JE z vašo OSEBNO VENERO, na katerem življenjskem področju ti je najlepše, moja je v znamenju dvojčkov v 11 . hiši in od tukaj izvira moja ljubezen in strast do astrologije.

Vse o vaši osebni Veneri izveste na astrološkem posvetu, če vas zanima, se prijavite tukaj – https://center-m.si/izdelek/nakup-osebnega-astroloskega-posveta/

RETROGRADNOST PLANETOV

Retrogradni planeti v rojstnem horoskopi so eden izmed dejavnikov, ki opisujejo našo osebno karmo in njene lekcije ter hkrati predstavljajo neko povezavo s preteklostjo.

Tako nam takšni planeti, pa naj bodo rojstni v astrološki karti ali zgolj tranzitni,  vedno predstavljajo nekakšen izziv ali priložnost, da dokončamo in razrešimo naloge, ki so nam bile naložene že v preteklosti, pa do tega trenutka z njimi še nismo uspeli.

Osebe z večjim številom retrogradnih planetov v rojstni karti, še posebej, če so to osebni planeti, imajo večkrat občutek, kot da nimajo najboljših povezav s trenutnim življenjem, veliko se vračajo v preteklost ali pa dobesedno obtičijo nekje vmes med preteklostjo in sedanjostjo.

Energije retrogradnega planeta so obrnjene navznoter, manifestacija navzven  pa se izkazuje kot upočasnjeno in zakasnelo delovanje.

Retrogradnost vsakemu planetu doda neko posebnost, ki se navzven kaže kot težavnost  v vsakdanjem življenju, lahko pa jo dojamemo kot poglobljeno sposobnost delovanja in dojemanja posameznega planeta.

Tako nam retrogradni Merkur ne predstavlja samo težav v komuniciranju, povezovanju in v prenosu informacij, temveč tudi drugačne oblike komunikacije, uporabo drugih izraznih sredstev, ne le zgolj govorjeno besedo, predvsem pa globino sporočilnosti. V retrogradnem planetu so na nek način zbrane vse pretekle izkušnje našega zavedanja in čutenja.

Energija retrogradnih planetov ni nič manjša od energije planetov, ki se gibljejo direktno, le izražena je drugače, obrnjena je navznoter.

Retrogradni planeti so vedno oddaljeni od Sonca, razen Merkurja in Venere, njuna retrogradnost pa ju še bolj približa Soncu, kar ju še dodatno oslabi zaradi ožganosti ali okrepi zaradi kazimi pozicije, poimenovane tudi v srcu Sonca.

Ostali planeti so lahko retrogradni le, če so v opoziciji s Soncem, našim zavedanjem – racionalnim, zavestnim delom našega uma. Tako so retrogradni planeti bolj povezani z delovanjem Lune, našega nezavednega dela uma.

ČE vas zanima kaj več o retrogradnosti in o karmični vlogi Venere, si lahko preberete v tem zapisu – https://center-m.si/izobrazevanja/karmicna-astrologija/

KAJ POMENI RETROGRADNOST VENERE V ROJSTNI KARTI?

Kjer koli se Venera pojavi v naši rojstni karti opisuje vse lepo, skladno, področje kjer si prizadevamo za harmonijo, opisuje našo čutnost, uživaštvo, naš osebni etični in moralni kodeks.

Retrogradna Venera pa je povsem neka druga zgodba, s takšno Venero  doživljamo neustrezne vzorce v povezovanju z drugimi ljudmi skozi različne odnose, zagotovo težave v ljubezni in težave glede osebnih etično moralnih stališč.

Vzrok temu je, da iz preteklosti prinašamo občutenja in izkušnje, da nismo sprejeti, ljubljeni, zaželeni, … Globoko v sebi čutimo sebe kot manj vredne, nerazumljene in nesprejete v intimnih, družinskih in ostalih povezavah. Iz strahu pred zavrnitvijo, nesprejemanjem in pomanjkanjem ljubezni, se pretirano predajamo pomoči drugim, pozabljamo na sebe, tajimo in skrivamo svoja čustva. Še posebej v mladosti imamo težave, soočamo se s sramežljivostjo, prezrtostjo in nerazumevanjem.

Tako kot vsi retrogradni planeti, tudi Venera skozi čas osvaja lekcije in življenje zanjo postaja lažje, ker je končno sposobna izraziti svojo ljubezen in jo zaživeti ter prepoznati svoje resnične potrebe in jih udejanjiti. Tako Venera in njeni lastniki zberejo pogum in si dovolijo povezav z ljudmi, ki jih zares podpirajo in sprejemajo, dojamejo, a hkrati lahko sprejmejo dejstvo, da ne morejo vsem ustrezati, jih ljubiti in biti sprejeti z njihove strani.

Čeprav zelo drugačna, je lahko tudi retrogradna Venera sprejeta, razumljena in ljubljena, le njen svet vrednot je treba prepoznati.

V nasprotnem pa se leta in leta ubadamo z odnosi, kompenziramo manko ljubezni preko materialnosti, zapravljivosti, požrešnosti in promiskuitete. Že samo spoznanje, da sta za ljubezen potrebna in da sta zanjo odgovorna dva in ne samo lastnik retrogradne Venere, je lahko olajšanje.

Če je retrogradna Venera slabo postavljena in napadena s strani drugih planetov, je še težje. Laži so opisane preko spopadanja z Neptunom, zavrnjene ljubezni preko aflikcije s strani Saturna, sovraštvo, nadvlada in spolno nasilje s strani Marsa in Plutona.

Smo bili žrtev ali krvnik, nam pove polariteta znamenja, aktivni ali moški znaki so akterji, ženski ali pasivni znaki so žrtve.

KAJ PA NAM VSEM PRINESE RETROGRADNA TRANZITNA ALI TRENUTNA VENERA, PA ČEPRAV JE NAŠA ROJSTNA VENERA V DIREKTNEM GIBANJU?

Kjerkoli se  nahaja Venera v astrološki karti, je to življenjsko področje, kjer nam je lepo, kjer doživljamo veselje, srečo in zadovoljstvo, pa ne samo skozi ljubezen, tudi skozi vsakdanjik in povsem zemeljske strani, saj Venera vlada poleg tehtnice, tudi znamenju bika, ki je najbolj zemeljsko znamenje.

V katero koli življenjsko področje našega horoskopa vstopi tranzitna Venera, tja prinese nekaj svoje energije, vsaj nekaj od naštetega. Ko pa je v retrogradnem gibanju vrši revizijo, do kje nam je uspelo priti, osvojiti lekcije in spremeniti svoj pogled na svet, seveda predvsem preko vseh vrst odnosov.

Tokratna retrogradna Venera je v znamenju kozoroga, kjer se ne počuti najbolje, to je znamenje ambicij, askeze in odpovedovanja, to pa ima malo skupnega z ljubeznijo. Kozorog je tudi znamenje, ki nas preko vladarja Saturna vleče nazaj v preteklost, v genetiko, v karmo. Tako takšen čas aktivira in naplavi na površje vse neustrezno, nepredelano in neosvojeno znotraj odnosov, pa tudi glede našega osebnega etičnega in moralnega kodeksa, glede vrednotenja sebe in samozavesti.

Še najbolje je, če nam retrogradna Venera povrne neko staro ljubezen, jo obudi in nam da priložnost za ponoven začetek ali za dokončen zaključek, saj smo sedaj po 18. mesecih ali več, bogatejši za nove izkušnje, spoznanja, …

Ni pa priporočljivo v tem času sklepati novih vez in zavez, pa če so še tako obetajoče, zagotovo nas bo nekaj presenetilo, razočaralo ali se nam postavi nerazrešljiva ovira in žal ne bomo dobilo to kar si želimo in zaslužimo.

VAS zanima kaj vaju s partnerjem povezuje in razdružuje, če trenutno niste v vezi, vas morda zanima, kdaj se pojavi pravi partner – vse to izveste na astrološkem posvetu za partnerstvo ali SINASTRIJI – https://center-m.si/izdelek/nakup-partnerskega-astroloskega-posveta/