Venera planet ljubezni v znamenje pomladi

Vse o Veneri

VENERA vlada znamenju bika in tehtnice ter 2. in 7. hiši.

Je ženski planet, pasiven princip, mali benefik ali dobrotnik, vlada v življenjskem obdobju med 14. in 22. Letom. Njen dan v tednu je petek, kovina baker, barva nežno rožnata in zelena.

  • Psihološki vidik Venere pomeni notranje zadovoljstvo, način oblikovanja odnosov, hedonizem, potrebo po lepem, odnos do etike in morale, sposobnost preseganja konfliktov, pasivnost.

  • Venera je rimska boginja, v grški mitologiji so jo imenovali Afrodita in je opisana kot najlepša boginja, ki se je rodila iz morske pene in semena boga Urana, ko ga je kastriral lastni sin Saturn. Bila je boginja ljubezni, lepote, poželenja in plodnosti. S svojo lepoto je navdihovala številne ustvarjalce in ena najlepših stvaritev je Botticellijevo Rojstvo Venere.

  • Sinonimi za Venero so ljubezen, umetnost, sestra, mlado dekle, čutnost, etika, morala, vse lepo, slikarstvo, nakit, rože, umetnine, sladkarije, ljubica, torta, harmonija, gostoljubje, bogastvo, šala, obleka, moda, mlajša sestra, lenoba, užitek, odnosi, hedonizem …

  • V astrološki karti Venera prikazuje, na katerem področju življenja najbolj uživamo, kje si najbolj prizadevamo za skladnost in harmonijo. Tam se naša moralna in etična prepričanja najbolj izražajo, seveda na način znamenja, v katerem je Venera.

VENERA skozi znamenja ali

kakšne so osebe, ki imajo Venero v znamenju:

Oven ♈ So ognjeviti, dinamični v odnosih, hitro in strastno se zaljubijo, imajo težave v stanovitnosti, potrebujejo pestrost, presenečenja, spremembe, tudi prepire.

Bik ♉ V svojem domu so močni, čutni, zvesti, zanesljivi, so hedonisti, potrebujejo čutnega in sočutnega partnerja, imajo izredno željo po lepoti, skladnosti in privlačnosti.

Dvojček ♊ Partnerstvo temelji na razumu, na izmenjavi besed, radi raziskujejo, potujejo, se družijo, izmenjujejo mnenja, so zelo bistri, a včasih prehitri in neresni, otročji; čustva niso njihov adut.

Rak ♋ Obsedeni so z ljubeznijo, potrebujejo pozornost, predani so družini in partnerju, so zelo čustveni, navezani na vse in včasih posesivni, zahtevajo predanost, lojalnost in pripadnost.

Lev ♌ Idealizirajo ljubezen, partnerja, poveličujejo odnos, predanost in zvestobo, ne skrivajo čustev, ljubijo dramo in teater v odnosih, partner jih mora občudovati, brezpogojno podpirati in ljubiti.

Devica Lažje kaj naredijo za druge in jim ustrežejo, kot pa rečejo ljubim te. So skromni, tihi, manjka jim samozavesti, menijo, da jim ne pripadata ljubezen in partner, potrebujejo čas, da zaupajo sebi in partnerju.

TehtnicaDrugi dom Venere, življenje se jim vrti samo okoli odnosov, partnerstva, sožitja in harmonije, sklepajo veliko kompromisov, veliko »pometejo pod preprogo«, vse naredijo za mir; ljubijo galantnost, estetiko in lepoto.

Škorpijon ♏ So strastni, posesivni, globoko povezani s partnerjem, zanje je značilna močna navezanost, včasih že odvisnost, so zamerljivi, maščevalni, cenijo pripadnost.

Strelec Vedno so pripravljeni na novo, neznano, nepoznano; ljubijo tujino, višja znanja in filozofijo, zanimajo jih partnerji s teh področij; so večni optimisti, partnerja podpirajo pri vsem, ljubijo svobodo in neodvisnost, čustva in romantika so jim tuja.

Kozorog ♑ Dolgo, dolgo iščejo pravo ljubezen; so hladni, vzvišeni, nedostopni; tradicionalisti, velikokrat izberejo starejšega partnerja, ljubezen jim pomeni varnost.

Vodnar ♒Najpomebnejšajim je svoboda , partnerja si izberejo med prijatelji ali enako mislečimi ljudmi, privlačita jih partnerjev um in razmišljanje, bojijo se bližine, to jih duši, veže; ljubijo posebne oblike partnerstva, družine, skupnosti …

Ribi ♓So najlepši med najlepšimi, idealisti, polni iluzij in nerealnih pričakovanj v ljubezni, nagonsko prepoznavajo potrebe drugih, vse žrtvujejo za druge, lahko se zaljubijo v šibkejše, hendikepirane osebe; pozabljajo na sebe, a na koncu so razočarani, ker drugi ne zmorejo takšne globine čustev.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?