Vrhunci poletja pred prvim jesenskim mrkom

Smo na vrhuncu poletja s Soncem v Levu in v tednu pred polno luno v naslednjem ponedeljku, 7. avgusta. To bo posebna oblika lunacije, imenovan Lunin mrk, na osi vodnar in lev. Astrološka hiša prebujena z mrkom je življensko področje, kjer se prebudi intenziteta našega delovanja in traja do naslednjega mrka.

O mrkih govorimo takrat, ko imamo poleg konjunkcije ali opozicije Sonca ali Lune, še konjunkcijo v določenem orbisu s severnim ali južnim luninim sečiščem.

Mrki prinašajo zgoščeno in osredotočeno energijo in že od nekdaj med ljudmi povzročajo veliko vznemirjenost. Mrki ne prinašajo vedno samo slabih stvari, pomembno je upoštevati celotno delovanje v kombinaciji s tranziti in progresijami, predvsem s progresirano Luno.

Mrki so v bistvu katalizatorji, pospeševalec ali sprožilci tistega, kar nam obljublja in napoveduje rojstna karta.

Noto današnjemu dnevu daje prestop Venere, planeta ljubezni, odnosov in vsega lepega v muhastega in čustvenega raka. Več se bomo ukvarjali z našimi bližnjimi, , veliko bolj bomo zaščitniški kot pretekle tedne.

Luna je še danes in jutri dopldan v škorpijonu, ni preveč aktivna, povezuje se z Neptunom in Plutonom, ter nam omogoči, da se v miru intenzivno ukvarjamo sami s seboj. Tako imamo pred sabo dva umirjena dneva, primerna za razmišljanje in iskanje novih smeri. Odlična priprava na naslednji ponedeljek, na polno Luno v vodnarju, ki bo hkrati tudi Lunin mrk.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?