Za vsako težavo raste cvet

I. del

BETLEHEMSKA ZVEZDA (Star of Bethlehem):si v šoku ali popolnem krču. Doživljaš travmo, a nobenemu ne pustiš blizu. Bolečina te razjeda, a si ne znaš in ne moreš pomagati.

BODIKA (Holly):razočaran in ranjen si bil v ljubezni, a tudi drugim ne privoščiš ljubezni. Zaklenil si svoje srce, da te ne bi spet ranili. Si frustriran, nezadovoljen in ljubosumen.

BOR (Pine):nič si ne privoščiš, ker meniš, da ti nič ne pripada. Sam sebi si največji krvnik. Kaznuješ se na vse možne načine, tako z neustreznim delom kot z neprimernim partnerstvom. Meniš, da si za vse kriv in odgovoren.

BREST (Elm):do sebe si neizprosen, nalagaš si vedno več in več. Meniš, da moraš vse storiti sam. Imaš občutek, da si nedorasel nalogam.

BUKEV (Beech):ne razumeš in ne sprejemaš drugih, v njih ne vidiš nič dobrega. Obsojaš in nenehno kritiziraš.

CIKORIJA (Chicory):si preračunljiv in ne verjameš v nesebično ljubezen. Manipuliraš z drugimi na račun ljubezni.

CVETNI POPEK DIVJEGA KOSTANJA (Chestnut Bud):neprestano ponavljaš enake napake, nič se ne naučiš iz svojih izkušenj, zapadaš v rutino. Nič te ne izuči.

ČEŠNJELIKA SLIVA (Cherry Plum):nenehno nadzoruješ, tlačiš in zanikaš svoja čustva, a je huje in huje. Si tik pred »vreliščem«. Izgubljaš nadzor nad seboj in se bojiš najhujšega.

DIVJA VRTNICA (Wild Rose):vse je brez smisla. Ne občutiš več veselja, predal si se. Vladajo ti dolgčas, nejevolja in malodušje. Tako si prazen in osamljen.

DIVJI KOSTANJ Z BELIMI CVETOVI (White Chestnut):nenehne misli in skrbi te hromijo, notranji viharji te izčrpavajo. Ujet si v zanko slabih misli, miru pa ni in ni.

DIVJI KOSTANJ Z RDEČIMI CVETOVI (Red Chestnut):hromiš v skrbi in strahu za druge. S svojim strahom, slutnjami in nenehnim nadzorom blokiraš tudi njih. Ne znaš zaupati, se prepuščati in sprejemati dejstva.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?