ZAČENJA SE JESENSKA SEZONA MRKOV in astrološko dogajanje med 15.11. in 21.11.2021

ZAČENJA SE JESENSKA SEZONA MRKOV in astrološko dogajanje med 15.11. in 21.11.2021

Pred nami je dinamičen teden rastoče Lune, katerega vrhunec bo petkov Lunin mrk na 27. stopinji bika, v konjunkciji FZ Algol. Zvezda z negativnim predznakom, in ker vemo, da je Lunin mrk zgodba zaključevanja in koncev, naj bi tokratni mrk »odnašal« in zaključeval vse, kar se je aktiviralo že v letošnjem poletju, natančneje s Sončevim mrkom,10. junija na 19. stopinji dvojčka. Priložnost ozaveščanja, kaj je potrebno preseči, odstraniti, prekiniti – dobesedno odsekati ali presekati v našem delovanju( prispodoba Algola), če ne bomo sami, se bo pač dovršilo.

Več o mrkih izveste na tej povezavi –  https://center-m.si/astroloska-delavnica-jesensko-zimska-sezona-letosnjih-mrkov-cetrtek-02-12-2021-ob-18-00-zoom/

Luna bo prehajala znamenja od ovna do dvojčkov v rastoči fazi do petka, potem se vse skupaj umirja z upadajočo Luno, do mlade Lune, ki pa bo tudi mrk in sicer Sončev mrk, na 12. stopinji strelca in hkrati začetek novega, napoved prihajajočega leta 2022. Drugega pomembnega astrološkega dogajanja ni v tem tednu.

PONEDELJEK – Dinamično in rastočo Luno zjutraj umiri in poveže z realnostjo Saturn, a koliko bo od tega – Sonce in Jupiter sta skozi celoten dan v kvadratu, za nameček pa še Luna in Venera. Vse skupaj podžiga naša nerealno pričakovanja, pretiravanja. Še posebej ženski del populacije, ki ji prevladujejo kardinalne energije – oven, rak, tehtnica in kozorog.

TOREK – Rastoča in živahna Luna še vedno priliva olje na ogenj našega delovanja, z optimizmom nas podpirata Luna in Jupiter, moč in odločenost dodasta Sonce in Pluton. Preobrat sledi v poznem popoldnevu, od nekje se priplazi občutek nemoči in še najbolje bo, da naredimo nekaj za svoje telo v fizičnem smislu, damo možgane na off in počakamo na naslednji dan, ko bo Luna že v novem znamenju.

SREDA – Še predno zapustimo deželo sanj, Luna prestopi v znamenje bika, kjer je močna – čutna, empatična in prizemljena. Pa bo res tako tudi z nami? Težko, saj bomo imeli močan stresni aspekt med Marsom in Uranom – previdno krmarimo skozi dan, naredimo korak nazaj in počakajmo na boljše čase. Za nameček zvečer Saturn preko kvadrata pritiska na Luno – na naša čustva, na naš notranji svet in v nas prebudi temne misli, strah, tesnobo – kot bi nam nevidna roka položila kamen na dušo, še posebej za vse, ki imajo povezave med Luno in Saturnom v rojstni karti.

ČETRTEK -Pred nami je dinamičen dan, kot bi želeli v naglici postoriti še vse pred polno Luno, pred mrkom.  V podporo nam bo celodnevni aspekt med Merkurjem in Neptunom, aspekt ki krepi našo intuicijo, naš notranji uvid, aspekt povezovanja našega zavednega in nezavednega, aspekt povezovanja «med nebom in zemljo«.

PETEK – Danes se začenja jesenska sezona mrkov, letos smo imeli samo dve – spomladansko poletno in jesensko. To je dan za razmislek, to je dan za delo na sebi – kaj se nam je dogajalo vse od poletja, s katerimi izzivi smo se srečevali, kaj smo uspeli zaključiti in preseči. Mrk na osi škorpijon/bik ima karmični prizvok in kjer koli imamo 27. stopinji bika in škorpijona, se nam zagotovo nekaj dogaja v teh dnevih. Imamo priložnosti za »cut«, pretrganje – v simboli obglavljene meduze. Mrki niso vedno samo slabo, so pospeševalci, čistilci, vsega kar se je nakopičilo v naših življenjih, pa sami nismo mogli ali znali preseči. Po dovršenem mrku gre Luna v prazen tek in mi z njo, da si oddahnemo in pričakamo igrivo znamenje dvojčkov. Na dan mrka nas odlično podpre poglobljena meditacija.

Več o samem mrku –

SOBOTA – Koliko bo danes igrivosti, veselja in razposajenosti – upadajočo Luno v dvojčkih seznanja z realnostjo in jo umirja Saturn. Odlično za intelektualno delo – še posebej s področja komunikacije, povezovanja, načrtovanja in razmišljanje.

NEDELJA – Danes je glavni akter Merkur – planet komunikacije, prometa, povezav in učenja, saj bo sestavil kar dva aspekta s celodnevnim delovanjem. Kmalu po polnoči kvadrat z Jupitrom – izgubljamo kontrolo nad svojimi mislimi, preveč leporečenja in praznega govoričenja, praznih obljub, … Drugič se dopoldan poveže s Plutonom, povsem druga zgodba – še najbolje za poglobljena raziskovanja, razmišljanja in študij. In kaj bo prevladovalo – tisto kar se vam ponovi iz rojstne karte. A da se le ne bi preveč naprezali v nedeljo,  na dan počitka – gre Luna že v poznem popoldnevu v prazni tek in nam omogoči lahkoten večer. A mi se že veselimo novih energij, saj v ponedeljek Sonce prestopi v znamenje dvojčka, znamenje optimizma in napove prihajajoči praznični čas.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Če imate vprašanje, vam bomo z veseljem odgovorili – https://center-m.si/kontakt/