Zimski solsticij 2017

ZIMSKI SOLSTICIJ

Predzadnji mesec leta se počasi preveša proti koncu. Prednovoletni čas je čas, ko vladajo posebne energije. Ljudje se prepuščamo veselemu decembru, vsi gojimo velika pričakovanja. Navkljub muhastemu vremenu, kratkim dnevom in splošnemu pomanjkanju sončne svetlobe, so to posebni dnevi – najlepše in najbogatejše obdobje leta.

Občutimo  posebno energijo, v tem času odprejo energetska vrata, podpira  nas energija, da lahko opuščamo in odpuščamo stvari in se pripravimo za manifestacijo naslednjega leta, si nekako načrtujemo, zaželimo potek prihajajočega leta. Angeli posujejo zemljo z zlatim prahom in nam omogočijo močnejše povezave. Izkoristimo ta čas in naredimo nekaj za sebe, izkoristimo te energije za zdravljenje na vseh nivojih in za odpuščanje. S tem, ko počistimo s starim, lahko naredimo prostor za novo in se pripravimo na prihajajoče leto.

Vse to so dobro vedeli naši predniki in izkoristili ta čarobni čas, vedeli so, da lahko od 21. decembra do 12.januarja. ozdravijo in okrepijo svoje telo, se znebijo mentalne navlake.

Energetska vrata se odpirajo z 21. decembrom s keltskim praznikom Yulom. To je praznik luči. Sile v naravi počivajo, vse se usmerja navznoter in se pripravlja na novo rast. Simboli praznika Yula so venčki iz smrečja, omela, svečke, zlati in rdeči okraski. Na ta dan naj bi postavili božično drevo, na vrata pa obesili venčke in zelenje.

21. decembra se začne zima in to je dan najdaljše noči v letu. Zimski solsticij je bil za ljudi povezane z ritmi narave, zmeraj mističen trenutek. To je dan preobratov, ključni trenutek za začetek novega ciklusa. Trenutek odločitve med svetlobo in temo, trenutek, ko se zavedamo pomena svetlobe, toplote, zunanje in notranje, pa tudi pomena teme – saj je tudi tema del narave in njenega ritma!

Podoživimo to noč in simbolično počastimo temo.

Tudi 12 dni božiča se začne na 21. decembra, saj se odprejo zvezdna vrata.

Že v keltskem obdobju in pred tem so bili dnevi med 25. decembrom in 6. januarjem nekaj posebnega. Ta čas predstavlja razliko med  luninim (354 dni ) in sončevim(365) letom. W. Horner – pojasni razliko med sončevim in luninim letom, to je 11 dni, v prestopnih letih pa 12 dni. Lunino leto se začne 6. januarja in konča 25. decembra, z dopolnjenimi 12 luninimi ciklusi, nato so v nordijskih kulturah dodali še 12  dni do sončevega leta. To so bili dnevi posvečeni bogovom, to je bil čas intenzivnega zdravljenja in ozaveščanja. To je bil čas, ko je bilo človeštvo sposobno  doživeti skupno zavest z višjimi svetovi. Mnogo navad, predpisov  in pravil še danes ustvarja nezaveden odmev teh dvanajstih svetih dni. Kakovost dvanajstih svetih dni  so smatrali kot napoved prihajajočih dvanajst mesecev.

Čas zdravljenja in čiščenja pred novim letom

Vse kar počnemo v tem obdobju, ima kasneje močan vpliv na naša življenja.

Od 21. decembra do 31. decembra je čas intenzivnega čiščenja in negovanja fizičnega telesa in odpuščanja in opuščanja.

Prvih 12 dni novega lega predstavlja celo novo leto, en dan za mesec. Kar se nam dogaja na določen dan novega leta, nam bo obarvalo ustrezen mesec.

V obdobju med 24. decembra  do 10. januarja je energija vsakega od 12 zodiakalnih znamenj skoncentrirana na en dan, razen tehtnice na dva dneva, 30. in 31.december.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?